Toetreding tot de FNHO!

Met gepaste trots mogen wij jullie mededelen dat wij als beroepsvereniging per heden zijn toegetreden als lid van de FNHO !!!
Dit houdt concreet in dat we nu een erkende beroepsvereniging zijn! Een prachtig statussymbool voor ons vak en een keurmerk voor onze leden.

Persbericht 21 juli 2017

Sportmassage: onmisbare aanvulling in het dagelijks management van het paard.

Aan het woord is Rosanne Tijssen – van Zelst namens de VPSN;

Juli 2017, een belangrijke maand voor de VPSN, de vereniging voor paardensportmasseurs in Nederland. Sinds 20 juli jongstleden is deze beroepsvereniging namelijk toegetreden als lid van de FNHO, de Federatie Nederlandse Hippische Ondernemingen.
De FNHO is de overkoepelende vereniging van hippische brancheorganisaties en maakt sinds de oprichting al deel uit van de Sectorraad Paard en heeft hierdoor inspraak in diverse commissies.
Sportmassage voor paarden
Paardensportmassage uitgevoerd door een bekwame masseur, helpt je om je paard topfit te houden maar zeker ook om eventuele blessures in de toekomst te helpen voorkomen. Hierdoor ben jij als ruiter/trainer van je paard in staat om te blijven werken aan verbetering!
Als vereniging streven wij het doel na dat er zoveel bekendheid aan het vak van paardensportmasseur wordt gegeven dat er steeds meer paarden preventief behandeld worden. Dit is al normaal bij humane atleten. Het preventief behandelen voorkomt dat er grote problemen kunnen ontstaan, waardoor het paard enige tijd op rust moet staan. Ook bij paarden geldt uiteraard, voorkomen is beter dan genezen!
Waarom een masseur die aangesloten is bij de VPSN ?
Een paardensportmasseur, die lid is van de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland, is een gekwalificeerd paardensportmasseur en heeft een sterke organisatie achter zich staan. De masseurs hebben speciale opleidingen gevolgd voor paardensportmasseur en zijn verplicht om ieder jaar bijscholingen te volgen. Vóórdat men lid wordt van de VPSN, worden achtergrond en opleidingen van het aspirant-lid nauwkeurig getoetst.

Ben je opzoek naar een goede sportmasseur voor je eigen paard? Kijk dan op onze website www.vpsn.nl Daar vind je een overzicht van alle aangesloten leden in Nederland. Er is altijd wel iemand werkzaam in jouw regio.
Juli 2017
Foto: KSP fotografie
info@vpsn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *